Het is begonnen toen ik in Dubai woonde. In mijn vrije tijd vond ik het heerlijk om uren door de souks te lopen op zoek naar stoffen. Behalve dat ik de sfeer die hier hing heel leuk vond, was het aanbod in stoffen hier ongelofelijk groot. En met een beetje onderhandelen tegen hele aantrekkelijke prijzen in te kopen.


Christina 01

Hier liep ik voor het eerst tegen shawls aan in een cashmere/wol melange. Ontzettend zacht en in prachtige kleuren. De shawls zelf vond ik zoals ze waren te simpel en iel, maar op de kwaliteit was ik op slag verliefd. Dus een aantal shawls in verschillende kleuren ingekocht en hier mijn eigen shawls van laten maken door er steeds van twee, in verschillende kleuren, één te laten maken. Hierdoor werd het in één keer een shawl met volume en door de twee kleuren stoer en op verschillende manieren te dragen. Dit was eigenlijk het ontstaan van de Christina 01, een dubbele shawl van 71x203 cm.

Eenmaal terug...

Eenmaal weer terug in Nederland kreeg ik van familie en vrienden ook hele enthousiaste reacties op de shawls. Dus bij ieder bezoekje aan Dubai liet ik er wel weer een paar maken. Met mijn achtergrond in de mode, zowel groothandel als retail, had ik wel al eerder met het idee gespeeld om voor mezelf te beginnen, maar tot nu toe nog geen concrete plannen gehad. Maar nu begon dat idee zich toch wel weer aan te dienen.

Nepal

Maar waarom cashmere uit Nepal in Dubai inkopen? Dus op zoek gegaan naar een leverancier en fabrikant in Nepal en uiteindelijk in contact gekomen met Deepa. Deze vrouw en haar familie hebben al sinds 1970 een cashmere fabriek in Nepal. Nu worden de stoffen dus direct in Nepal geproduceerd en naar Nederland verzonden. In Nederland laat ik de shawls dan in elkaar zetten. De shawls kunnen in elke denkbare kleur geverfd worden en ook met diverse prints en ruiten.

Christina 02

Inmiddels is ook shawl Christina 02 geboren. Deze enkele shawl en omslagdoek heeft een afmeting van 143x203 cm. Door de grootte en het fijne materiaal is deze shawl ontzettend comfortabel, makkelijk te draperen en zowel zomers als 's winters te dragen.

 

                                                                             De Souk in Dubai


 
Always keep your eyes open. Keep watching. Because whatever you see can inspire you.
— GRACE CODDINGTON
 

Het leuke is dat nog steeds iedere keer als er een doos met nieuwe cashmere binnenkomt uit Nepal, ik weer datzelfde blije gevoel krijg als de eerste keer dat ik tegen de stof aanliep in Dubai. En ik hoop dat iedereen die een shawl van by Christina heeft, deze met net zoveel plezier zal dragen als dat ik dat zelf doe!

Lfs,

Christa