cashmere-care

CASHMERE CARE

Cashmere wol is afkomstig van de cashmere geit. Deze geit leeft in het Himalaya gebergte, waar het extreem koud kan worden. Vandaar dat de cashmere geit twee vachten heeft om zichzelf te beschermen. De onderste van deze twee vachten is de cashmere. Deze wol is heel zacht en vooral de wol van de onderbuik en keel worden gezien als het meest waardevol vanwege de zachtheid. Als gevolg van de fijne vezels hebben artikelen van cashmere zeer goede isolerende eigenschappen. Het houdt je lekker warm in de winter, terwijl de stof in de zomer juist de warmte tegenhoudt. Maar omdat deze vezels zo super dun en erg zacht zijn, is cashmere ook een delicaat materiaal waar je voorzichtig mee om moet gaan. 

 

HANDWAS

Gebruik Cashmere Shampoo of een klein beetje huishoudzeep. Was met (lauw) koud water. Bij het uitspoelen voorzichtig het overvloedige water eruit drukken, niet wringen. Droog vouwen en strijken met behulp van een doek die je op het kledingstuk legt. De beste manier om je cashmere shawl te laten drogen is door deze op een handdoek neer te leggen en zo te laten drogen. Mocht je onverhoopt echt vlekken op je shawl hebben dan is het aan te raden om deze naar een stomerij te brengen.

PLUIZEN/PILLEN

Dit is een natuurlijk proces dat bij alle natuurlijke garen na een bepaalde tijd door slijtage optreedt. Dit wordt veroorzaakt door het schuren van materialen tijdens het dragen. Het kan ook veroorzaakt worden door elektrische oplading onder de oppervlakte. De overblijvende vezels worden daarbij ‘geklonterd’ en vormen het pluisje. Dit kun je er voorzichtig afscheren met een wolscheermes of een goede pluizentondeuse.

CHEMISCHE REINIGING

Ga naar een professionele stomerij.