Strandclub Zee

In een eerdere blog heb ik al een keer geschreven over La Boustique. Eigenlijk een rijdende winkel  die langs diverse strandtenten cruiset in de zomer met een uitgebreide collectie kleding, schoenen, tassen, luchtjes, (woon)accessoires en nog veel meer.

Wat schetst dan ook mijn verbazing als ik een paar weken geleden op Facebook lees dat Margot, één van de drijvende krachten achter La Boustique, een strandclub heeft geopend samen met haar man Lex. Reden genoeg om tweede pinksterdag samen met vriendin Berna en haar kids Isa en Joep af te reizen naar Ouddorp, naar strand Brouwersdam. Nu wist ik al dat Margot en Lex echt ras ondernemers zijn, maar ik vind het ongelofelijk om te zien wat ze volgens mij in ong 2 maanden hebben neergezet. 

Foto 05-06-17 14 38 22.jpg

Als ik 's morgens uit Alkmaar weg rij is het bewolkt. Jammer, want het is de hele week prachtig weer geweest. Maar bij aankomst in Utrecht, waar ik Berna en de kids ophaal, gaat de zon spontaan schijnen door dit heerlijke welkomst comité! En hoe dichter we bij Zeeland komen, hoe mooier het weer wordt. 

 

Een jaar geleden heb ik Margot via Berna leren kennen op vakantie in Ibiza. Hier is voor mij de samenwerking met La Boustique uit ontstaan. Ontzettend leuk dat we nu een jaar later weer samen naar Margot gaan, maar nu naar haar eigen strandtent. Die had ze zelf denk ik ook even niet aan zien komen:-)

Eenmaal op de Brouwersdam waan je je in het buitenland. Al die campers langs de kant van de weg geven het een gezellige sfeer. De entrée naar Strandclub Zee is verrassend. Een soort loopbrug van hout met industriële hekken erlangs! Echt gaaf. Dat ze het niet klein zouden aanpakken had ik kunnen verwachten maar dat je in zo'n korte tijd dit kunt realiseren is ongelofelijk (denk aan: de bouw, inrichting, personeel, menukaart, keuken, inkoop, bar en nog zoveel meer....).

Foto 05-06-17 11 26 12.jpg

Na eerst lekker koffie gedronken te hebben en uitgebreid iedereen dag te hebben gezegd is het lunchtijd:-) De kinderen gingen voor een super combi: poffertjes met bitterballen. En ik kan zeggen: die bitterballen zijn fantastisch! Berna en ik vonden het maar lastig om van de uitgebreide kaart te kiezen, zoveel lekker dingen, maar gingen uiteindelijk voor carpaccio en een salade. Natuurlijk hoorde hier een heerlijk glas witte wijn bij. Een Verdecchio, van harte aan te bevelen:-) 

 

En dit is dus Margot, wat een stoer wijf! Sorry Lex, heb geen foto van jou gemaakt, anders had je er naast gestaan. Want vind het van jou natuurlijk net zo stoer. Een strandtent openen, 365 dagen per jaar open, naast je bestaande bezigheden, wow! En ook van zoon Max jammer genoeg geen foto. Over vanuit Amerika waar hij studeert, ivm vakantie, en dan gewoon full speed aan het werk bij zijn ouders:-) Super leuk om te zien.

Hieronder een foto impressie van Strandclub Zee. Als je op de foto's klikt vergroten ze. Ik ben nog nooit bij Margot en Lex thuis geweest, maar ik weet zeker dat dit niet veel zal afwijken van de sfeer die ze hier hebben neergezet. Het voelt ook alsof je bij ze thuis bent.

Had ik trouwens al gezegd dat de ijsjes ook zijn goedgekeurd door het comité:-))

Wat een kadootje was deze dag, samen met mn lieve vriendin en haar 2 kanjers! Die ik binnenkort overigens zal moeten gaan missen omdat ze naar Londen gaan verhuizen. Wat ik natuurlijk ook weer onwijs stoer vind en leuk.....ik weet wel waar ik over 2 maandjes nodig eens heen moet:-) 

Margot en Lex ontzettend veel succes met dit nieuwe avontuur! En Margot, je ziet mij 1 juli bij La Boustique in Oegstgeest. Want dit gaat natuurlijk gewoon door en dan kom ik gezellig weer een keer meedraaien. 

X

NY Industrial Style

Iedereen heeft wel een droom, iets wat je ooit nog hoopt te doen of bereiken. Voor mij is dat om ooit een huis helemaal naar mijn eigen idee te kunnen verbouwen, inrichten en stylen. Maar dan ook echt helemaal. Met een zelf uitgekozen keuken, een zelf uitgekozen vloer, een zelf uitgekozen badkamer... Hoe dat er dan uit moet gaan zien weet ik al. Als ik op mijn pinterest borden kijk bij interieur en op mijn moodboards thuis, kom ik eigenlijk steeds op dezelfde style uit. Het liefst een loft-achtige ruimte, veel heel veel wit en een industriële aankleding. En veel licht inval, grote raampartijen en hoge plafonds.

Hieronder een aantal foto's, die ik overigens van het internet heb geplukt, waar ik heel blij van word.

8f54a3859441ab98216922fa87579aa5.jpg

Wat geeft een huis nu een industriële uitstraling?

Het interieur is vaak gebaseerd op de fabrieksgebouwen en interieurs uit de 19e en 20e eeuw. De kleuren zijn veelal neutraal, zoals zwart, wit en grijs. Functionele elementen zoals metalen kasten en zwaar houten meubels. Veel gebruik van stoere en ruwe materialen. Verlichting zoals grote fabriekslampen die best groot en aanwezig mogen zijn.

Merk dat mijn appartement nu ook al richting industriële uitstraling gaat. Mijn vloer is nu dan wel geen mooie gietvloer met betonlook, maar wel een vinyl met een betonlook. Maar ook bijv. de stellingkast in mijn keuken is gewoon een zware metalen stellingkast. Mijn eettafel van oud zwaar hout en mijn salontafel een pallet met zwenkwieltjes eronder.

En hier is deze week een prachtige nieuwe vloerlamp bijgekomen. Was al een tijdje niet blij met de verlichting in mijn appartement, maar ik vind lampen moeilijk. Tot ik door een advertentie op de site van Straluma kwam en deze stoere industriële vloerlamp in betonlook zag. Hij is gaaf!                                

En hij geeft een super mooi licht 's avonds. Door het raster zie je deze schaduw weer terug op de muur of op het plafond. Op deze site trouwens meer hele mooie lampen gezien én goed betaalbaar. Hier voor jullie de link naar de pagina waar deze lamp op staat. Hij is nu ook nog eens afgeprijsd:-)

Gisteravond zat ik op mijn bank, te genieten van mijn nieuwe lamp en keek eens om me heen, en realiseerde me weer eens dat ik het eigenlijk prima voor mekaar heb. En ik geloof heel sterk dat alles wat je in je hoofd kunt inbeelden, en je je ook vaak genoeg op focust, je kunt realiseren. En eigenlijk zonder dat ik het bewust doe heb ik een deel van mijn droom al aardig verwezenlijkt

La Boustique en Route...

La Boustique en Route...& by Christina: sinds kort een samenwerking, door toevalligheden tot stand gekomen.

Op vakantie op Ibiza afgelopen mei werd ik door een vriending voorgesteld aan Margot Traa. Berna en Margot hebben allebei voor de parfumerieketen Mooi gewerkt en altijd contact gehouden. Margot heeft in het verleden 2 parfumerie winkels van Mooi gehad. Toen bleek dat ze gelijk op Ibiza zaten, een mooie gelegenheid om weer eens "live" bij te kletsen.

Omdat Margot in Middelharnis had gezeten met één van haar winkels werd ik nieuwsgierig omdat ik met mijn shawls bij de winkels van Deauville lig in oa. Middelharnis. En zo groot is deze wereld niet....En dat bleek maar weer, want Margot bleek goed bevriend met Corina Wytzes van Deauville en werkt ook nog eens al een tijd samen met Corina! En naast Corina bleken we gezamelijk nog meer gemeenschappelijke vrienden te hebben. Ik blijf me er altijd over verbazen hoe klein de wereld soms is. Het werd dus een gezellige middag op het strand van Ibiza.

Maar het leukste van het verhaal is dat Margot vertelde over haar nieuwe uitdaging die ze samen met Corina 2 maanden geleden is aangegaan, La Boustique en Route...

Tot voor kort laadden Corina en Margot regelmatig hun auto vol met kledingrekken en kleding om als een soort pop-up store op verschillende locaties, denk aan restaurants, strandtenten etc., kleding te verkopen die bij Deauville verkocht werd. Maar al het gesjouw begon op te breken, ondanks dat het elke keer een succes was. Dus wilden ze hiermee doorgaan dan moest het wel anders en professioneler.

En dat werd La Boustique en Route...Het uitgangspunt is een rijdende boutique die verschillende locaties aandoet. Hiervoor werd er een oude ambulance bus omgebouwd tot veredelde winkel/ paskamer/ magazijn en is er een grote stand gemaakt waarin de hele collectie kan worden gepresenteerd.

13497758_1296048933746053_7063730148393481179_o.jpg
_DSC0133.jpg

Inmiddels staat de agenda van La Boustique en Route deze zomer al behoorlijk vol met boekingen en rijdt de supergave bus van La Boustique langs allerlei leuke (strand)gelegenheden aan de Nederlandse en Belgische kust en staan ze op diverse evenementen. De bus is gevuld met allemaal mooie en luxe fashion items, zoals tassen, sieraden, kleding, parfums en slippers. Mooie merken zoals de handgemaakte vesten van Kiro by Kim, armbanden van Tembi, handgemaakte oorbellen van edelstenen van Oorbellen van Marthje, (toilet)tassen van All-time Favourites, parfums van Reminiscence, kleding van oa. Beatrice San Francisco, Gold Hawk, Isla Ibiza, Ibiza People, Hot Lava en...de shawls van by Christina.

Verder wordt de gehele dag de kleding geshowd door een paar top meiden en is er vaak een DJ bij die zorgt voor heerlijke lounge muziek.

Ik heb nu 2 weekenden mee mogen "touren" met La Boustique en Route..., wat een feestje was dit.

Het eerste evenement was bij Hof van Renesse en een week later bij Outdoor Summer Fair in Strijen. Zie hieronder een impressie hiervan.

Bij elk evenement heeft La Boustique en Route weer nieuwe collectie hangen en ook komen er geregeld "gast" merken met hun collectie een dag meedraaien. En dit maakt het keer op keer weer interessant om even langs te gaan om te kijken.

Binnkenkort gaat de website van La Boustique en Route online, maar tot die tijd zijn ze te volgen via hun Facebookpagina Laboustique. Ook voor reserveringen.

                                                                                                                     

 

Happy Sunny Birthday

Afgelopen zondag 1 mei was mijn verjaardag. En zo slecht als het weer de afgelopen week was geweest, zo mooi was het nu. Wat is het toch een verschil of de zon schijnt of niet. De kleuren, de geuren, de mensen, alles is mooier, lekkerder en leuker.

Zelf ben ik eigenlijk nooit zo van het uitgebreid vieren van mijn verjaardag, dus ik had bedacht een klein groepje uit te nodigen voor einde ochtend koffie met gebak en 's avonds met buuf en vriendin Natasja gezellig hapje eten.

De avond ervoor was ik al met Natasja de stad in geweest ivm Alkmaar Shopping Night. Alle winkels open tot 23:00 en overal lekkere hapjes, drankjes en muziek. En ook om mijn oudjaarsavond in te luiden. Dus voor middernacht zouden we niet naar huis gaan. Vriendin Daphne sloot ook aan. Uiteindelijk gezellig in De Koning beland. Iets later thuis als eigenlijk de bedoeling was, en net iets té gezellig, maar top avond!

Volgende ochtend iets wat wazig wakker geworden en net van plan om alvast rustig aan de hapjes klaar te gaan maken, hoor ik opeens zingen door de brievenbus...Majella en Franka! " Hoezo zijn we vroeg, 10:45 is toch einde ochtend...?". Gelijk wisten de buren ook dat het mijn verjaardag was:-)

Wat een heerlijk stel. Het huis gelijk gevuld met heel veel gelach en we hadden elkaar al zeker een week niet gezien, dus er moest nodig van alles bijgepraat worden:-) Gelijk geen tijd meer om me nog maar een seconde duf te voelen:-)

Bestand 01-05-16 22 45 04.jpg

 

Daarna stroomde de rest ook langzaam binnen. Inmiddels scheen de zon volop, dus zodra het kon naar buiten verhuisd.

Echt asociaal verwend met kado's, wat is dat toch een feestje:-)

 

De dag afgesloten bij Wijn Bistro High5 waar ze heerlijke wijnen en héle lekkere hapjes hebben! Lekker op het fietsje met Natasja:-) Wat kan het leven toch mooi zijn. En wat ben ik gezegend met zulke onwijs lieve en leuke mensen om me heen

Dubai Shopping Walhalla

Afgelopen week voor een weekje naar Dubai geweest. Dit was voor een groot deel zakelijk omdat ik afspraken had in het kantoor - en op de showroom van mijn Nepalese agent. Weer veel nieuwe ideeën opgedaan voor mijn shawls.

Maar tussen de bedrijven door was er ook ruimte om te winkelen. En dit is in Dubai erg goed te doen. In Dubai zijn diverse Malls te vinden: Dubai Mall, Marina Mall, Mall of the Emirates, City Walk, Wafi Mall en nog veel meer. Allemaal prachtig en verschillend, maar mijn favoriet blijft The Mall of the Emirates. Dit omdat deze net niet té groot is waardoor je mega afstanden moet afleggen als je echt gericht iets zoekt zoals in de Dubai Mall, maar wél al mijn favoriete winkels en merken heeft.

Mall of the Emirates

Echt alle merken zijn hier wel vertegenwoordigd. Maar het allerfijnste is dat ze hier een complete Victoria's Secret winkel hebben. Waar wij in Nederland natuurlijk wel de kleine VS winkels hebben op oa. Schiphol, hebben ze hier in Dubai de hele collecties van VS en Pink. Op mij hebben deze winkels een soort van betoverend effect. Misschien is het ook wel het feit dat behalve in Londen er verder alleen maar Victoria's Secret winkels in Amerika zijn, en het dus niet een winkel is waar je zomaar heen kunt. Maar buiten dit zijn de pasvormen van de lingerie ook echt top. Dus...helemaal gelukkig de winkel weer verlaten:-)

Wat een andere hele mooie winkel is in the Mall of the Emiraties is Boutique 1. Een multibrand store in het hoge segment voor mannen en vrouwen. Zij verkopen oa. Elie Saab, Isabel Marant, alle lijnen van Victoria Beckham, Cloe, Alexander Wang en nog vele andere merken. Budget technisch mijn portemonnee hier dicht moeten laten, maar wel genoten van alle prachtige creaties én presentaties.

About: Platform 104

Vorige week woensdag ben ik op pad geweest naar Rotterdam, en wel te verstaan Rotterdam Hillegersberg. In de volksmond ook wel de P.C. Hooftstraat van Rotterdam genoemd. Wat een mooie winkels zitten hier, heerlijk om rond te lopen. Ontzettend veel mode! Maar ik was hier met een reden, namelijk de nieuwe winkel Platform 104.

11217505_837245869724011_8751252591679603923_n.jpg

Platform 104 is een winkel, maar ook een plek waar kunstenaars en ontwerpers samen komen. Je kunt er terecht voor onderscheidende dameskleding, kunst, interieurartikelen zoals prachtige lampen en kussens, heren-en (matching) kinder t-shirts, schilderijen, tassen, sieraden en allerlei originele kado artikelen. Onder de winkel zit nog een verdieping waar oa. op maandag yoga-lates wordt gegeven, een combinatie van Yoga en Pilates. En hier worden ook cursussen naailes en Ontwerp & Styling gegeven. Meer informatie hierover is te vinden op de website www.eennulvier.nl

Lolopalazo

Lolopalazo

Initiatiefneemster Paulien de Booy

Initiatiefneemster Paulien de Booy

Leren schorten van Klem!

Leren schorten van Klem!

Leren riempjes Triple Pink

Leren riempjes Triple Pink

Sweaters van Roeli van Vliet en shawls van by Christina

Sweaters van Roeli van Vliet en shawls van by Christina

En dit is echt nog maar een hele kleine greep uit de collecties. Afgelopen zaterdag hielden ze bij Platform 104 voor het eerst een (mode) show. Hieronder een video impressie hiervan. De collectie is stoer, eigentijds, authentiek en onderscheidend! Zelf kon ik het niet laten en heb een ontzettend gave top gekocht van het eigen label een 0 vier. Super blij mee en die had ik écht nog niet in mijn kast hangen;-) Voor iedereen die in de buurt is van Hillegersberg, rij even langs om een kijkje te nemen en doe ze de groetjes van mij! 

p.s. ze verkopen er nu ook by Christina


                                                                                   

DIY Moodboards

Al jaren heb ik een grote voorliefde voor het maken van moodboards. Deze moodboards zijn eigenlijk een afspiegeling van alles wat mij inspireert en interesseert. De onderwerpen op mijn moodboards gaan voornamelijk over fashion, styling, katten, interieur, mannen, sportieve lijven en inspirerende quotes. Eigenlijk alles waar ik blij van word.

Door dit te verwerken in deze borden heb ik er meer plezier van dan wanneer ik het alleen maar digitaal opsla.  De moodboards hangen verspreid door mijn huis en geregeld kijk ik ernaar voor ideeën of om gewoon een goed gevoel te krijgen. Benieuwd of er meer zijn die dit leuk vinden om te doen en hoe deze er dan uit zien.


We Are Going To Ibiza.....

Vanaf deze zomer zal by Christina ook te krijgen zijn in Ibiza! Vandaag de woonwinkel Bisc ontdekt in Santa Eularia. Iets buiten Santa Eularia heeft het Nederlandse stel Marion en Gerald in 2015 hun winkel geopend. Bisc ontwerpt en verkoopt, niet alledaagse, interieur concepten voor binnen en buiten. Tevens leveren ze op maat gemaakte meubels, bedlinnen en leuke hippe woondecoratie en accessoires.

11900096_1675941842627927_8842840200076354490_o.jpg

Naast de winkel bevindt zich Bisc Village, een dorpje van gekleurde tuinhuisjes. Ieder tuinhuisje heeft zijn eigen label en stijl met o.a. tassen, schoenen en jurkjes. Zeker even de moeite waard om bij deze trendy-hotspot te stoppen als je op het eiland bent. Bisc Village bevindt zich als je vanaf Ibiza-stad komt, aan de linkerkant voor de rotonde van St. Eularia!


The Making Off....

Vandaag de geplande fotoshoot met fotografe Natasja van der Woude en model Danny Kuiper. Op een top locatie in Den Helder, Loft 62. Zes wáánzinnige lofts, dus als je uniek wilt wonen, zeker even de site checken. Déze loft staat in ieder geval nog te koop!

Waar ik echt ontzettend blij mee ben is dat de foto's precies de sfeer en het gevoel weergeven die ik in mijn hoofd had. En dit met maar één gesprek vooraf (Natasja en ik kenden elkaar nog niet) en een aantal moodboards die ik had gemaakt. Maar de klik was er en alles klopte vandaag. Ook tussen Natasja en Danny, want binnen no time stonden zijn foto's erop. Echt super gaaf om te zien. Ik heb in ieder geval waanzinnig mooie foto's van mijn shawls en ben erg opgelucht dat dit zo goed gelukt is.