CASHMERE ADDICT

Hoezeer ik ook een zomer mens ben en het liefst in een land zou wonen waar altijd de zon schijnt, toch kan ik blij worden van een mooie herfst. Wel zonder regen graag, maar mag best koud en liefst met een blauwe lucht en een zonnetje:-)
Ik kan het heerlijk vinden om weer winterkleren te dragen, stoere boots, dikke vesten, kolbertje met een shawl…
Over shawls gesproken…ik kon het niet laten en heb toch weer nieuwe shawls van wol/kasjmier laten maken in Nepal.

Shawls 2020-10-13-2-2.jpg

De fabriek in Nepal waar ik de shawls laat maken is 40 jaar geleden opgericht en inmiddels wordt het gerund door de tweede generatie. Dochter van de oprichter, Deepa, heb ik jaren geleden in Dubai ontmoet en nog steeds hebben we een warm contact. En ik hoop dat het er over niet al te lange tijd van komt om haar weer te zien, maar dan bij haar in de fabriek in Nepal. Zij is een nieuwe weg ingeslagen met het bedrijf met haar visie die gericht is op slow fashion. Ze produceren shawls en kleding van de hoogste kwaliteit kasjmier, met behulp van traditionele technieken. Het bedrijf produceert vooral handgemaakte producten en maakt gebruik van minimaal geautomatiseerde machines en elektriciteit, en hun streven is altijd om manieren te vinden om de negatieve ecologische impact te minimaliseren.

Ze voorzien veel lokale ambachtslieden in Nepal van inkomsten. Hun slogan is "The Strength of Any Nation Is Rooted Within The Walls of Its Homes", dus hebben ze veel lokale Nepalese handwerkslieden in dienst die daardoor in staat zijn om hun families en buren te helpen en de natie weer op te bouwen, uiteindelijk.

Maar nieuwe shawls dus. Er zijn 3 kleur stellingen: - beige melange/ecru melange, - brown melange/light grey melange en - dark grey melange/light grey melange. De afmeting van de shawls is 142 x 203 cm. De prijs is € 89,95 excl verz. kosten. Wil je er graag één bestellen, stuur me dan even een PB via whatsapp, instagram of messenger.

 
YOUR STYLE, YOUR RULES
— BY CHRISTINA