NY Industrial Style

Iedereen heeft wel een droom, iets wat je ooit nog hoopt te doen of bereiken. Voor mij is dat om ooit een huis helemaal naar mijn eigen idee te kunnen verbouwen, inrichten en stylen. Maar dan ook echt helemaal. Met een zelf uitgekozen keuken, een zelf uitgekozen vloer, een zelf uitgekozen badkamer... Hoe dat er dan uit moet gaan zien weet ik al. Als ik op mijn pinterest borden kijk bij interieur en op mijn moodboards thuis, kom ik eigenlijk steeds op dezelfde style uit. Het liefst een loft-achtige ruimte, veel heel veel wit en een industriële aankleding. En veel licht inval, grote raampartijen en hoge plafonds.

Hieronder een aantal foto's, die ik overigens van het internet heb geplukt, waar ik heel blij van word.

8f54a3859441ab98216922fa87579aa5.jpg

Wat geeft een huis nu een industriële uitstraling?

Het interieur is vaak gebaseerd op de fabrieksgebouwen en interieurs uit de 19e en 20e eeuw. De kleuren zijn veelal neutraal, zoals zwart, wit en grijs. Functionele elementen zoals metalen kasten en zwaar houten meubels. Veel gebruik van stoere en ruwe materialen. Verlichting zoals grote fabriekslampen die best groot en aanwezig mogen zijn.

Merk dat mijn appartement nu ook al richting industriële uitstraling gaat. Mijn vloer is nu dan wel geen mooie gietvloer met betonlook, maar wel een vinyl met een betonlook. Maar ook bijv. de stellingkast in mijn keuken is gewoon een zware metalen stellingkast. Mijn eettafel van oud zwaar hout en mijn salontafel een pallet met zwenkwieltjes eronder.

En hier is deze week een prachtige nieuwe vloerlamp bijgekomen. Was al een tijdje niet blij met de verlichting in mijn appartement, maar ik vind lampen moeilijk. Tot ik door een advertentie op de site van Straluma kwam en deze stoere industriële vloerlamp in betonlook zag. Hij is gaaf!                                

En hij geeft een super mooi licht 's avonds. Door het raster zie je deze schaduw weer terug op de muur of op het plafond. Op deze site trouwens meer hele mooie lampen gezien én goed betaalbaar. Hier voor jullie de link naar de pagina waar deze lamp op staat. Hij is nu ook nog eens afgeprijsd:-)

Gisteravond zat ik op mijn bank, te genieten van mijn nieuwe lamp en keek eens om me heen, en realiseerde me weer eens dat ik het eigenlijk prima voor mekaar heb. En ik geloof heel sterk dat alles wat je in je hoofd kunt inbeelden, en je je ook vaak genoeg op focust, je kunt realiseren. En eigenlijk zonder dat ik het bewust doe heb ik een deel van mijn droom al aardig verwezenlijkt